Welkom op de website van de Scouting Andriessengroep uit Oud Gastel.

Even voorstellen...

Scouting Andriessen is een scouting liggend in Oud Gastel. We bestaan uit meer dan 100 leden en bieden een gevarieerd spelprogramma aan jeugdleden tussen de 4 en 18 jaar. Er is elke zaterdag(of vrijdag voor de oudere groepen) opkomst, en uiteraard een kampweek in de zomervakantie op een externe kamplokatie. Met ons terrein liggend in het Oud Gastelse bos en vrijwel grenzend aan een middelgrote vijver, zijn bosspellen en vlotten maken geen enkel probleem voor ons! Maar ook als het weer wat minder is, kunnen we in onze 2 gebouwen gemakkelijk onze tijd volmaken. Uiteraard is ons terrein ook te huur voor scoutinggroepen, scholen en verenigingen.

Maar wat is scouting eigenlijk?

Scouting is een wereldwijde organisatie van ruim 38 miljoen leden in meer dan 160 landen. Scouts leren in groepsverband te werken door middel van spel, actie, handvaardigheid, expressie, natuur, sport, dienstverlening e.d. Dit is een prima vrijetijdsbesteding. Het doel is ook het leveren van een positieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de leden.
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met ongeveer 90.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers verdeeld over 1300 Scoutinggroepen.
Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

Verschillend Speltakken

Binnen scouting zijn er verschillende speltakken, afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen. Binnen Scouting Andriessen zijn dit er 5. Voor de allerjongsten zijn er de bevers, van 4 tot 7 jaar. Vanaf 7 jaar heten de kinderen bij ons Welpen. Wanneer zij dan 11 zijn worden het Scouts. Vanaf de leeftijd van 15 jaar, tot het jaar dat zij 18 worden zijn het Explorers. Vanaf 18 jaar heten we roverscouts. Dit is de laatste speltak met opkomsten. Vanaf 21 jaar kom je bij de plusscouts en worden er geen formele opkomsten meer gehouden.
Voor meer informatie over de speltakken kunt u op het bijbehorende speltakteken klikken:

Bevers
Explorers